Сайта на Злати :)

 
Сайта на Злати :)

 
Рейтинг: 3.00
(39)
ЛуДо СайТче
Козметика
секслайф
Galery
L O V E
От КоЛ и ВаЖе :-D
Форум
Анкети
Видео
Картички


За контакти

Козметика / ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ И РЪЦЕТЕ

ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ И РЪЦЕТЕ
15.04.06 17:37

Автор:Златимира Мишева
Тайните на истинския маникюр и нежните ръце
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG

Необходими са ви не повече от 15 минути. Трябва да имате специална пръчица за избутване на кожички, картонена пила, лакочистител, омекотител, салфетки и памук.

Първо почистете добре ноктите от стария лак. Пригответе си смес от хладка вода, няколко капки зехтин и сока от четвърт лимон. Потопете пръстите си за около пет минути, след това ги изплакнете с хладка вода и ги подсушете внимателно.

След това избутайте кожичките навътре със специалната пръчица. За да омекотите кожичките, е добре да ги намажете предварително с лосион за омекотяване. Не ги изрязвайте с ножичка-така те стават по-твърди и растат два пъти по-бързо. С острата част на пръчицата почистете под ноктите си, като внимавате да не нараните нежната месеста част.

След като приключите с почистването, е ред на изпилването. В никой случай не използвайте метална пила, а от картон, и пилете винаги в посока от края към средата на нокътя. Никога напред-назад, защото така се нарушава структурата. Уверете се, че ноктите ви са абсолютно сухи.

Започнете с намаляване на дължината на нокътя, после закръглете ръбчетата, като избягвате да пилите страничните части, защото така ноктите се чупят по-лесно. За блясък използвайте пила за полиране. С нейна помощ ще загладите и малките недостатъци. Накрая намажете със зехтин или специален подхранващ крем. Масажирайте всеки нокът, като не забравяте и кожичките.

Тази процедура трябва да се прави един път седмично.

           РОЗОВА ЛИЛАЖА ПРИКАЗКА ЗА НОКТИ

     тази пролет розово-лилавите цветове са водещи в лаковете за нотки.

От почти безцветно розово до наситено лилаво, имате свободата да избирате цвета, който ще ви отива най-много.

За ежедневния си маникюр можете да изберете млечно розов лак за нокти, ако цветyt на кожата ви е по-скоро светъл.

Френският маникюр с бледо лилаво покритие, вместо с класическия бежов цвят, също можете да използвате всеки ден.

Дамите с по-тъмна кожа на ръцете е по-добре да изберат относително тъмен лак, който оптично да изсветли ръцете.

Вечерните лакове, както и вечерният грим, могат да са по-дръзки. Тъмнолилав лак, в комбинация с ефирна риза в подобен цвят с романтични дантели, ще ви превърне в звездата на вечерта.

За по-смелите дами експертите предлагат и наситено тъмни лакове, почти черни, с много блясък, които да подчертаят екстравагантната им природа.

Имайте предвид, че както гримът, така и лакът ви за нокти, трябва да е съчетан правилно с дрехите и цвета на косата ви.

Ако сте почитатели на ноктопластиката и многоцветните нокти, имайте предвид, че това е достатъчен акцент във визията ви и няма нужда да добавяте силен грим, екстравагантни аксесоари или ярки дрехи.

          ***************************************************
Писнало ли ви е маникюрът ви да се чупи минути след като сте го направили? Ако продуктите, които използвате не са подходящи за вашия тип нокти, може грижите, които полагате всъщност да са вредни! Истината е, че подобно на косата и кожата, ноктите също са различни типове – сухи, чупливи, увредени, нормални и меки.

Сухи нокти

Сухите нокти нямат блясък и изглеждат неподдържани. Ако прокарате палеца си през нокътя, той слабо ще се влачи вместо да се плъзга съвършено през плочката. Тайната при третирането на този тип нокти е в хидратирането – витамин Е се отразява отлично на сухите нокти (точно както и на сухата кожа).

Затова, отворете ампула витамин Е и втривайте директно в ноктите сутрин и вечер. Също така, винаги използвайте овлажняваща основа за лак, за да може ноктите ви да са винаги хидратирани. Можете да избегнете дехидратацията и като смените обикновения сапун с измиващ гел.

Чупливи нокти

Нежно притиснете двете страни на нокътната плочка една към друга. Ако нокътят ви не не се прегъне вероятно имате чупливи нокти. Това са нокти, които нямат гъвкавост, цепят при удар и са напълно дехидрирани. В този случай много хора се обръщат към заздравителя за нокти, но това всъщност е най- лошият избор, защото прави ноктите още по- твърди.

Затова, за подпомагане на гъвкавостта се препоръчва ноктите да се третират с бадемово масло през нощта. При пилене, направете двете страни на ноктите си прави и леко заоблете връхчето- форма, която ще увеличи устойчивостта им. Формата на ноктите също може да увеличи устойчивостта им, защото помага при поглъщането на ударите.

Увредени нокти

Ако ноктите ви се белят или цепят значи имате наранени нокти. Най- често причина за това е сериозната дехидратация. Помогнете на ноктите си като нанасяте заздравяваща основа за лак, която трябва да запълни обелените части на плочките. Това ще предотврати появата на въздушни мехурчета под лака и ще спре цепенето. Имайте предвид, че когато лакът се бели той взема със себе си здрави клетки от нокътя и му вреди!

Трябва да полагате грижи не само за порасналите нокти, но и за тази част от тях, която ще израства в бъдеще. Затова, използвайте масло за кожички поне два пъти дневно. Поддържате кожичките, така стават гъвкави и ноктите растат по-лесно и в отлично здраве!

Меки нокти

Ако ноктите ви се прегъват при най- малкото докосване и рядко растат по- далеч от върха на пръста ви, значи имате меки нокти. За да ги върнете във форма, трябва да ги заздравите.

Най- лесният начин да направите това е да нанасяте заздравител или да втривате специални етерични масла. Всъщност, всяко масло ще помогне в укрепването на меките нокти, защото пречи на контакта с основния им враг- водата.

Винаги носете ръкавици докато миете и след това мажете ръцете си с крем!

Нормални нокти

Ако нямате нито един от вече изброените проблеми, ноктите ви се прегъват леко при натиск, изглеждат розови и бляскави и растат лесно значи сте късметлии – имате нормални нокти! Поддържайте ги с овлажняващи кремове за ръце и избягвайте груби почистващи препарати и гореща вода!

[break]

Пет топ съвета за да поддържате вашите нокти в перфектна форма

- Винаги избърсвайте ноктите си с кърпичка преди лакиране. Всички масла останали по ноктите ще попречат на прилепването на лака и ще причинят напукване.

- Ако някой нокът се напука най-добре е да изтриете лака и да започнете наново. В случай че нямате време, потопете нокътя в лакочистител и загладете напукания участък, за да омекотите ръбчетата. Сега лакирайте нокътя още веднъж и нанесете покривен лак.

- Ако размажете лака докато съхне потопете върха на пръста си в лакочистител и загладете. След това нанесете още един пласт покривен лак.

- Ако някой нокът се счупи най- доброто решение е да го отрежете. Все пак, ако плочката е наранена дълбоко вземете пакетче чай и откъснете малко парченце от прозрачната му обвивка. Поставете го върху нокътя и нанесете лак!

- Не почиствайте изкуствените нокти с лакочистител, защото ще изсушите плочката! Вместо това използвайте специалните продукти за ноктопластика, които се предлагат в салоните за красота.

Пет цветни трика за нокти

- Лакирани с тъмен цвят, ноктите изглеждат по- къси. Затова, оставете малка бяла линия от всяка страна на нокътя, за да го удължите оптично.

- Малките нокти ще изглеждат по- дълги ако използвате блестящи лакове или металически цветове.

- Ако бързате, изберете по- блед лак. Върху него пукнатините и надраскванията трудно могат да се различат.

- За да изглеждат нормалните или нелакирани нокти по- дълги, нанесете бял молив под връхчетата им.

- Сините и червени лакове правят ръцете по – стари на вид. Затова се придържайте към червеното в по- светли и живи нюанси или се спирайте на по- бледите цветове.


Проблеми с ноктите

Ноктите на краката израстват с 1,6 мм да 3 мм на месец и защитават връхчетата на пръстите, костите и нервите.
Ноктите са подложени на редица заболявания, като натъртвания, врастване на ноккътя в кожата, потъмняване, чупливост или изкривен растеж. Причините за възникването на тези проблеми са също различни: травма, неподходящи обувки, лоша хигиена, инфекция или нарушено кръвообращение. С възрастта проблемите на ноктите стават по-чести.


Гъбични инфекции


Ноктите на ръцете и краката са особено предразположени към гъбични инфекции. Те възникват, когато гъбички проникнат в кератиновият слой на нокътя. Микроорганизмите се развиват в тъмна, влажна и топла среда, затова избягвайте да ходите боси в съблекалните или по кални повърхности. Именно топлата и тъмната среда, която се сздава в обувките, прави ноктите на краката по-податливи към гъбичнине заболявания, отколкото ноктите на ръцете.
Ако ноктите ви са чепливи, потъмнели, матови, неестесвено удебелени, изкривени, ронещи се или клатещи се, то проблемът не е козметичен, а медицински. При подобни симптоми е необходимо мнението на дерматолог или друг медицински специалист.
Гъбичните инфекции са много заразни и се предават чрез кърпите, повърхностите в обществените душове и басейни, както и чрез инструментите за маникюр, като клещи, портокалови клечки и шпатули за кожички.
В потенциално рисковата група на това заболяване влизат редовните посетители на обществените басейни, гимнастическите зали и душове; хората страдащи от засилено изпотяване; тези, които носят тесни обувки.
Ноктите, заразени с гъбична инфекция, обикновено променят цвета си и се удебеляват, възможно е и отделяне на нокътя от нокътното ложе. В някои случаи се появава и белезникав секрет. Ако не се лекува, инфекцията прониква в нокътното ложе. Лечението включва използването на антибактериални средства, както и професионално оформяне на нокътя от педикюрист. Около седем месеца могат да минат преди да израстне новият и здрав нокът.
Гъбичните инфекции не винаги се поддават на лекарства за външна употреба, затова ако заболяването е сериозно, ще ви бъдат изписани орални антибактериални средства.

Врастване на ноктите

Най-разпространеният проблем, с който се срещат педикюристите, е врастването на ноктите /или онихокриптоза/. Палците са особено предразположени към това болезнено състояние, когато единият или двата ъгъла на нокътната плочке врастват и се закрепят в нокътното гънка. Усещането е като попаднала под кожата треска и е много болезнено. В най-тежките случаи се появяват гной и кървене.
Основните причина за врастване са неправилната техника на подрязването на нокътя, травми /например удряне на палеца/ или тесните обувки, чорапи и чорапогащи, които така притискат и извиват нокъта, че той се забива в кожата.
ИЗРЯЗВАЙТЕ НОКТИТЕ ПО ПРАВА ЛИНИЯ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ БОЛЕЗНЕНОТО ВРАСТВАНЕ Удивителна Удивителна Удивителна

Възползвайте се от следните съвети, за да нямате подобен проблем:

- Изрязвайте ноктите си по права линия, за да бъдат равни с връхчетата на пръстите. Не ги скъсявайте прекалено в средата и отстрани. Заглаждайте заострените връхчета с пила.
- Избягвайте използването на нокторезачка, тъй като извитите краища могат да наранят кожата ви. Ножицата също не е много подходяща. Най-добрият вариант са клещичките за нокти, които имат по-малки остриета, но по-дълги дръжки, удобни за хващане.
- Подрязвайте ноктите си след ваната или душа, когато те са меки.
- Поддържайте квадратната форма на ноктите. Заоблените краища може би изглеждат по-естетично, но по този начин се увеличава рискът от врастването им в кожата. Леко изпилете ъгълчетата, колкото да ги изгладите.
- Не носете обувки, притискащи ноктите - това често води до проблемни състояния. не бъдете суетни - носете по-голям номер обувки.
- Поддържайте добра хигиена. Редувайте вашите обувки така, че всеки чифт да изсъхва добре, преди да го обуете отново. Предпочитайте естествените материи. През лятото носете отворени сандали.
Лечението на врастналият нокът зависи от тежестта на състоянието му.
- Ако имателеко врастване на нокътя, можете да овладеете положението сами. Напълнете легена с топла вода, като добавите вътре супена лъжица сол и накиснете краката си в този разтвор за 15-20 мин. Подсушете добре. След това внимателно вкарайте под ъгълчетата на нокътя памук.


Повтаряйте процедурата всяка вечер преди лагане в продължение на две или три седмици, докато нокътя не се изправи.

- При силна болка, подуване, зачервяване, гной или започваща се инфекция около врастналият нокът трябва незабавно да потърсите специализирана помощ. Не се опитвайте да бъркате под нокътя сами. Ако имате секреция сложете стерилна превръзка.
- В най-тежките случаи, когато мястото е много възпалено, ще ви премахнат врастналата част на нокътя и ще обработят раната с антисептични средства. Ако болката е непоносима дори само при докосване, преди процедурата ще ви поставят местна упойка. При кървене и секреция поради инфектирането на мястото, а също и при неестествено разрастване на тъканта около нокътя ще трябва да вземате антибиотици, за да се спре инфекцията.
- Диебетиците задължително трябва да посетят своят личен лекър или специалист.
- Ако врастването на нокътя се повтаря периодично, лекуващият ви лекар може да прибегне към надлъжно изрязване на нокътния матрикс, който и езточникът на растежа на нокътната плочка. В резултат нокътят ще бъде перманентно стеснен и няма да ви създава проблеми.Ето малко съвети за козметиката:
Всяко ново попълнение в несесерчето с гримовете е радост за всяка дама. Но независимо от производителя, престижната марка или цената, идва моментът, в който трябва да се разделим с любимия продукт, поради изтекъл срок или просто защото е свършил. За да удължите максимално удоволствието от употребата на декоративната си козметика ви предлагаме няколко лесни трика, с помощта на които ще се радвате до край на любимите си гримове.

Фон дьо тен – в зависимост от качеството на продукта може да се използва до две години. Необходимо е обаче да го съхранявате на тъмно и прохладно място. Ако забележите отделяне на цветовете, това не означава че продуктът е развален. Достатъчно е да го разклатите силно и пигментите отново ще се смесят. Ако изсипете по-голямо количество от продукта, не връщайте излишъка обратно в тубичката. Така ще вкарате вътре микроби и ще ускорите развалянето на продукта. Когато в тубичката останат само няколко капки, размесете остатъците с малко от крема си за лице, като избягвате прекалено мазните кремове.

Червило – доброто червило може да ви служи вярно повече от година и половина две, но също като при фон дьо тена, трябва да го държите на студено. Добре е също от време на време да почиствате повърхността му с хартиена салфетка, за да премахнете събиращите се по повърхността му микроби, които ускоряват развалянето на продукта. Когато стигнете края на червилото не се отчайвайте, вземете четка за червило и ще се изненадате колко много още от продукта се крие в пълнителя. Ако червилото придобие неприятен мирис и стане лепкаво, най-добре се разделете с него.

Сенките - стига да не ги нанасяте с мазен или мокър тампон, сенките ще ви служат 2-3 години. Възможно е към края на този период наситеността на цвета и покривността им да намалеят. Ще ги съхраните по-дълго ако не ги оставяте продължително на пряка слънчева светлина. Много е неприятно, когато компактните сенки се натрошат и станат трудни за употреба. В този случай ги сипете в друга кутийка и ги пресовайте, така че да станат прахообразни. Така освен че можете да ги използвате като сенки на прах, можете и да ги смесвате малко крем за лице, като по този начин получите кремообразни сенки. Привършващите мазни сенки ще употребите докрай като ги размесите с малко крем.

Руж – При него използвайте същия трик, като при сенките – когато се натроши го стрийте на прах и го нанасяйте с четка по лицето. По същия начин действайте с натрошената компактна пудра, като я превърнете в пудра в свободна форма.

Спирала – Въпреки че спиралата може да запази качеството си повече от година, не е препоръчително да се използва толкова дълго, тъй като по четката се събират микроби, които могат да предизвикат възпаление и инфекция на очите. За хора с чувствителни очи се препоръчва да сменят спиралата си на всеки 5-6 месеца. Възможно е спиралата да изсъхне доста преди този срок. Тогава просто капнете една капка вода в нея, ако е на водна основа, и капка етерично масло, ако е водоустойчива. След това старателно разбийте. Избягвайте помпането на тубичката, така само ще вкарате въздух в нея, което ускорява изсъхването на спиралата.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

12.5671